Alles over Woudrichem...

Column

 

 Zoveel hoofden, zoveel zinnen.
 De column op Woudrichem.net verhaalt over wat mensen bezighoudt.
 Verschillende onderwerpen, wisselende schrijvers.

(De standpunten van de resp. schrijvers vertegenwoordigen niet per se de visie van de redactie.)
 


Fijn Festival Weekend gewenst! (zaterdag 29 april 2017)

Afbeelding bij Column: Fijn Festival Weekend gewenst!

Soms heb je dat, een moment dat je denkt, waarom? Met een lang weekend rondom Koningsdag zeer welkom en volop gas op de voorbereidingen voor het 47e Festival Weekend. Slechts kneuterige evenementjes hoor in dat rare Woerkumse stadje waar toch niemand naar toe gaat en waar iedereen "iets over te vinden heeft".

Mocht u het toch wel leuk vinden om wat gezelligs te doen rondom het Hemelvaartsweekend, bedenk dan dat er op dit moment ook heel veel mensen volledig vrijwillig een mooi feest organiseren in park Groenendijk.

Allemaal mensen die zich inzetten voor de maatschappij om het voor en met u samen gezellig te maken door het organiseren van evenementen, groot of klein maar vooral uniek in hun soort en in diversiteit.

Op de achtergrond gebeurt er heel veel, bij voorbeeld starten de voorbereidingen voor het Festival Weekend 2018 al voordat überhaupt de vislucht is opgetrokken op Hemelvaartsdag.

Mijn persoonlijke excuses alvast dat ik uw dag heb verpest, u niet uit uw raam heeft kunnen kijken omdat er een marktkraam voor stond, u de auto even wat verder weg heeft moeten parkeren. Ook sorry voor het feit dat er maandenlang overleg is gevoerd met gemeente, brandweer, politie en GHOR om te komen tot een gedegen calamiteitenplan, verkeersplan, afweging van risico's en al nog meer met als doel om er vooral voor u een heel gezellig en veilig weekend van te maken!

Ook het kostenaspect weegt mee bij de organisatie van evenementen. Wat ik tot op de dag van vandaag niet kan begrijpen is dat er slechts enkele horeca-ondernemers binnen de Vesting hun kansen grijpen en het Festival Weekend ondersteunen met een sponsorbijdrage en de samenwerking aan gaan. Wat overigens niet hoeft, het is volledig vrijwillig de keuze van de ondernemer.

Met ruim 10.000 bezoekers langs de bekende terrassen geeft het haast te denken.

Fijn Festival Weekend gewenst!

Gerrit de Joode
Stichting Festival Comité Woudrichem


Andere columns