dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Giessense Goodbite Notenballetjes genomineerd

22 februari 2017 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - De Schouten Europe BV Goodbite Notenballetjes zijn genomineerd voor de Jaarprijs Goede Voeding 2017. De onderneming uit Giessen is één van de drie producten die de titel in de wacht kan slepen. De Giessense ondernemer Henk Schouten roept zijn streekgenoten onder meer via Facebook op vooral op de Goodbite Notenballetjes te stemmen.

De Jaarprijs Goede Voeding richt zich op de levensmiddelenindustrie en handel. De prijs wil hen stimuleren producten te ontwikkelen die een positieve bijdrage leveren aan het verbeteren van het voedingspatroon van de Nederlandse bevolking.

Noten zijn de basis

De vakjury is van mening dat Schouten er goed in geslaagd is een smaakvol vegetarisch gehaktballetje te maken, met een goede bijttextuur. De balletjes kunnen als vleesvervanger dienen bij de maaltijd of als hartige snack tussendoor worden gegeten. Noten vormen de basis van de balletjes, waardoor consumenten tevens een portie noten op een makkelijke manier kunnen binnenkrijgen voor een redelijk betaalbare prijs. Het product sluit aan bij de hoofdrichtlijn van de Gezondheidsraad om te streven naar een minder dierlijk en meer plantaardig voedingspatroon, zowel vanuit het oogpunt van gezondheid als duurzaamheid. 

Stemmen kan t/m 15 maart 2017. De winnaar wordt bekend gemaakt op het Food Future Event 23 maart 2017.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.