dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Groene kaart voor A Rocha Altena

27 februari 2017 (door WoudrichemNet)

UITWIJK - A Rocha Altena krijgt van de ChristenUnie een “groene kaart”. Dat gebeurt tijdens de natuurwerkochtend op zaterdag 4 maart, zo laten Nico Korporaal (A Rocha Altena) en Simon Verlee ,(Stichting De Rotonde i.o ) initiatiefnemer van het project voor een zinvolle dagbesteding ‘voor mensen die dat nu nodig hebben' met enthousiasme weten. 

De ChristenUnie deelt in heel Nederland groene kaarten uit aan de mooiste, duurzame ('groene') initiatieven. A Rocha Altena is kennelijk opgevallen bij de regionale politici. Zij schrijven: 'Vanwege jullie mooie initiatief in Uitwijk willen we A Rocha Altena namens de ChristenUnie een groene kaart aanbieden. Omdat wij het leuk vinden om ook de vrijwilligers in het zonnetje te zetten, zijn wij van plan langs te komen tijdens de natuurwerkochtend om naast deze groene kaart ook iets lekkers mee te nemen!'

Hulp
Sinds 23 april 2016 heeft natuurwerkgroep A Rocha Altena het terrein “geadopteerd” en is hier actief op het natuurterrein van beheerder st. De Rotonde (i.o.). Naast Korporaal en Verlee zitten Bas de Fijter, Bram van Nordennen en Bart Pörtzgen ook in de werkgroep A Rocha Altena.

De Rotonde is de initiator van twee icoonprojecten: “Waterwerk”, het opzetten van een sociaal/maatschappelijk (zorg) consortium en Maatschappelijke (Crisis) Opvang Altena” aan de Poortweg in Uitwijk.(Zorg) projecten die per gemeente te duur en daardoor niet uitvoerbaar waren, kunnen nu (veelal in multifunctionele setting) uitgevoerd worden en centraal in de nieuwe gemeente Altena.

Bij de opening sprak Verlee toen, dat ook vanuit de visiegroepen aansluiting was gezocht. Het eerste “Living Lab” is sinds die datum in gebruik. Private personen, vertegenwoordigers van  (maatschappelijke) organisaties, ondernemers zijn al langs geweest. '1,4 Hectare is inmiddels aangekocht. Veel is er al. Alles is geregeld. Het beste voor Altena gaat komen, directe hulp voor hen die het NU nodig hebben, 24 uur per dag, zeven dagen per week', besluit Verlee namens Stichting de Rotonde (i.o.).

(Foto WoudrichemNet)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.