maandag 6 mei 2024

Alles over Altena

Records en medailles voor Biesboschzwemmers

23 april 2024 (door Redactie)

ANDEL - Met wedstrijden in Andel en Hoogerheide lieten de Biesboschzwemmers op twee locaties zien dat het goed zit met de vorm. In Andel kwamen de zwemmers tot 18 jaar aan de start van een minioren- en limietwedstrijd. De minioren pakten 24 medailles en daarnaast verbeterde deze groep 30 persoonlijke records en behaalde enkele limieten voor de kampioenschappen later dit seizoen. De masters startten in Hoogerheide en zorgden voor diverse clubrecords.

Goud minioren
Femke van den Oven en Jesse Drewes vetoverden beiden drie keer goud. Zij deden dit op de 100m rug- en vlinderslag en de 200m vrije slag. Bram van Felius, Lars van der Zouwen en Björn Hoogerwerf pakten ieder ook één gouden medaille. Zilver was er drie keer voor Marley Spijker en Noa Drewes en Romy van Goor behaalden dit ieder twee keer. Rianne Cornet haalde de laatste zilveren medaille. Rianne ging ook nog met twee bronzen medailles naar huis en dat deed ook Bram. Lars en Noa haalden naast hun eerdere medailles ook nog een bronzen plak en de laatste was voor Ise Vink. Al deze zwemmers zwommen één of meerdere persoonlijke records en ook Ilse van Wijk verbeterde zich, maar eindigde niet op het podium.

Limieten
Op de 50 en 100m vrije slag voldeden Amy de Kooter en Shanya aan de limiettijd voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen 2024 (BZK2024) en dit deed Lars de Kooter op de 50m schoolslag. Hij bleef ook nog onder de limiettijd voor de Nederlandse Kampioenschappen Sprint. Mirthe Bults, Shanya, Jansje de Ridder, Hannah Vink en Wessel van Wijk waren sneller dan hun persoonlijke records, in sommige gevallen was het verschil meerdere seconden.

Incourante schoolslag
In Hoogerheide stond onder andere de 400m schoolslag op het programma. Dit is een incourant nummer dat niet op een kampioenschap op het programma staat. Mandy en Nico Swart en Sander van Tilburg zwommen een clubrecord. Dit deed Nico ook na 200 meter van de 400m schoolslag. Lars Duijnhouwer deed dit op de 100m rugslag. Voor Esther de Laat was er een persoonlijk record op de 100m rugslag, ze was enkele tienden sneller dan ruim drie jaar geleden.

Foto archief.

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.