donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Footgolf Altena Team van start

5 december 2016 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Het is een feit. Altena heeft een eigen footgolfteam. Gisterenmorgen (4-12) presenteerde Footgolf Altena Team zich aan de buitenwereld: hoog gemotiveerd en in opperbeste stemming. De mannen hebben er zin in. 

Footgolf Altena bestaat uit een team van zes personen. Dat zijn Jan en Johnny Dekker, Job van Rookhuizen, Victor Schoggers, Dillis de Vries en Peter van Vuuren. 

Footgolf Altena is zeker van plan van zich te laten horen tijdens de aankomende competities. Footgolf Altena speelt nu in de wintercompetitie door heel Nederland.

Footgolf
Footgolf, oftewel voetgolf, wordt gespeeld op een officiele golfbaan met het liefst een perfecte grasmat. Naast het bezitten van inzicht, precisie en traptechniek gaan footgolfers ook uitdagingen aan als bunkers, waterhindernissen die veelal in het heuvelachtige landschap van golfbanen te vinden zijn. Footgolf wordt gespeeld op sportschoenen. 

Ook bij footgolf wordt de ultieme score gehaald door een hole-in-one. Wie over het hele footgolftraject het minst aantal schoten nodig heeft, speltraject beslaat 14 holes, wordt uitgeroepen tot footgolf-winnaar. Dat kan individueel maar ook als team (4 personen).

(Foto Footgolf Altena team)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.