vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Waldric VU18 pakt 2e plaats in stijl

24 april 2017 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - In tegenstelling tot de vorige (verloren) wedstrijd tegen OBC waren de meiden van Waldric zaterdag (22-4) zeer gemotiveerd om te winnen. Ze starten met een zone-press om direct druk te leggen. De eerste punten komen van een fraaie score van Jessie en de rest van het kwart gaat het gelijk op, vooral omdat OBC een aantal keer goed door de press weet heen te komen (12-12).

In de 2e kwart stopt Waldric met de zone-press en gaat het 5 minuten gelijk op. Alexander schrijft: 'We zien goed uitgespeelde aanvallen aan de kant van Waldric maar de sterke verdediging van OBC voorkomt dat we op een verdiende voorsprong komen. Met een 3-punter van Jamy, Lotte in de 1 tegen 1 en Indy in break wordt er eindelijk een voorsprong genomen. Het slingerschot vanaf de middellijn met nog 1 seconde op de klok van Anne-Fleur maakt het verschil 14 punten (33-19).'

Slordig

Na de rust wordt het goede spel voortgezet, verdedigend knokken Eva, Farah en Lotte onder het bord om de centers af te stoppen en springt Lisa regelmatig bij om te helpen. Aanvallend zien we Anne-Fleur lekker 1 tegen 1 spelen maar ook bankspeelsters Jaida en Nienke doen mee in het score (51-34).
In de eerste minuten van de laatste kwart wordt het spel van Waldric aanvallend wat slordig en verdedigend geven we OBC teveel ruimte waardoor ze 6 punten inlopen. Er wordt een time-out genomen om toch vooral in de verdediging scherp te blijven. Dit heeft het gewenste effect, er worden weer steals gepakt ondanks dat OBC nooit opgeeft wordt er verdiend gewonnen met (67-46).

Deze fraaie overwinning levert niet alleen de tweede plaats op in de competitie maar is ook een mooi afscheid van Jamy die volgend seizoen zal spelen voor het CTO.

Topscores: Anne-Fleur (20pnt), Jamy (17pnt) Lotte (8pnt) en Jessie (7pnt) (BC Waldric)